Här i valpbloggen kan ni följa valparna under uppväxten..

 

 

 Fredag 16/10 The End!

 

Tänk vad 8v går fort! Och idag är valparna dessutom 9v och jag inser att jag inte gjort ett avslut i valpbloggen..Bättre sent än aldrig. Valparna har flyttat till sina hem. Kärret's Against All Odds (Pärla) har flyttat till Torbjörn i Edsbyn och Kärret's Just In Time (Brorsan)  har flyttat till Kristin Nilsson i Söderhamn som dessutom är numera ägare till mamma Kärret's Celis. Kristin har varit en fodervärd som man kan lita på i alla väder och dessutom bor hon nära så att Celis kunnat vara mycket här. Denna kull har varit en mycket rolig resa tillsammans med Kristin från födsel till att de flyttat. Så nu måste jag fixa med deras egna sida...SÅ LYCKA TILL Torbjörn och Kristin med de små monstren!!!

familjebild.

Här är mamma Celis och pappa Nitro med sin son numera kallad Brorsan!!! 

Torsdag 8/10 Besiktning

 

Idag var det dags för besiktning och chippning av valparna. Samtidigt tog vi med mamma Celis och mormor Gini för lite borttagning av tandsten. Valparna gick igenom utan anmärkning så det känns skönt!! Duktiga var de också INTE ETT PIP....Men däremot vart hanen skitsur så han såg ut som Yoda i starwars...

sur valp

yoda

Visst finns det likheter???

De 5 milen till veterinären gick kanon inte ett pip eller gnäll. Sen när vi kom hem hade de fortfarande lite ork kvar för bus i finvädret. I morgon laddar vi för en ny dag då det kommer intresserade valpköpare till tiken! Så vi får se vart hon hamnar innan det är klart..Kanske blir det en liten häst tjej?? Den som får köpa henne kommer i alla fall att få en mycket härlig hund!!

halloj

här kommer jag

lek med liten boll

bus v8

kom igen då

Lite bilder från dagen!

  

Torsdag 1/10 valparna 7v!

Valparna äter och busar på för fullt och växer! Nu är de tillsamans med de övriga 5 hundarna på Kärret's norra. Så totalt är det 9st hundar. Celis är glad att få hjälp att fostra de små av mamma Gini och systrarna Nira och Freja. Även Riesenschnauzrarna är met och leker men där får man ha lite koll så de inte trampar på de små. För tillfället har valparna alla möjliga namn men ett namn som passar på tiken är Vilda Hilda... Det är mycket hund i de små men utan att ha någon skärpa. Otroligt följsamma och orädda för ALLT!! Hanen blir kvar i Söderhamn! Och tiken ska till ett aktivt hem! Hon kommer bli en underbar hund att jobba med! Hon ser bra ut i kroppen så det ska bli kul och se hur hon utvecklas framöver!

Tik 7v

tik 7v

Hane 7v

hane 7v2

 

Måndag 28/9 Valparna drygt 6 veckor!

 

Nu har det inte blivit skrivet på ett tag!! Det har varit mycket med skola och så har man varit ut på hundaktiviteter. Sen har jag Kristin...  som ändrat sitt val av valp. Så vi har pratat och diskuterat fram och tillbaka. Och hon tycker om de bägge två MEN hanen klappar lite extra i hennes  .. Så självklart får hon byta valp!! Jag vet att han kommer få ett aktivt liv och möjlighet till bra träning! Så då är tiken kvar till försäljning! Så nu ska vi hitta ett aktivt och bra hem till henne! Det är en tjej som har ett lugnt och frammåt sätt påminner mycket om hennes mamma Celis!

tiken 6v

tiken 5.5v

tik 5v huvud

Fredag 18/9 Valparna 5 veckor! 

Förstår inte vart tiden tar vägen! Idag fyllde valparna 5 veckor och nu börjar man se vad det blir av de små. Båda valparna är fina i sina propotioner och otroligt välbyggda med härliga Schipperke temprament. Hanen Tintin är en kille med otrolig härlig attityd så positiv, nyfiken och glad och utan funderingar! Han har vilja utan att vara skarp och med dessa egenskaper ska han hamna hos någon som vill jobba med han. Han är dessutom en otroligt fin hund som kommer att ha bra förutsättningar i utställningsringarna. Tiken kommer att flytta till Kristin som har Celis mamma. Tintin (Hanen) letar vi fortfarande efter det rätta hemmet. Ett hem som kan ta tillvara hans egenskaper. Tyvärr är det jätte tråkigt att neka valpspekulanter men detta är en hane som har potensial att bli något bra både mentalt och exteriört.

hanen 5v

Tintin 5v

hane ligger

Tintin 5v

hane framifrån

Full fart Tintin 5v

hane 5v framifrån

Tintin 5v

hane ovanpå

Då tar jag dig syster!

tik 5v

Sally 5v gott med löv!

tik hej!

Sally 5v kan gapa precis som sin Kennelmorsa!!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Fredag 4/9 Avmaskardagen!

 

Idag är valparna 3v och det är dags för avmaskning. Det händer mycket nu i utvecklingen på bebbarna. De börjar busa skälla och söker social kontakt med omgivningen. Tintin är en kille med vilja men samtidigt mycket positiv och frammåt. Ellie är lite lugnare men social och frammåt. Detta kan ändras lite under tiden. Själv tycker jag om lite vilja och att de ifrågarsätter vad vi gör. De växer och frodas och väger nu över 1kg båda bebbarna!

avmaskning 3v

Hane 3v

Hane 3v

tik 3v

Tik 3v

------------------------------------------------------------------------------------------------

 Måndag 31/8 Svansviftardagen!

 

 

på benen

Idag är valparna 17 dagar...Vart tar tiden vägen? Nu börjar de ta sig upp på benen, lyssnar på ljud och viftar på svansen på saker de känner igen. Och blicken säger ganska mycket om de små. Snart springer de runt och leker och med det får vi se vilket tålamod Cillen har med de små??? Cillen är en otrolig mamma så hoppas hon kan riva ifrån...Annars blir det till att kalla in gardet! Mamma Gini! För även om Gini är en riktig sur kärring är hon en otrolig uppfostrare av valpar på ett mycket schyst sätt!! Och får man se hennes sätt med valparna så har man mycket vunnet som hundägare av Schipperke! Efter hon fått valpen dit hon vill lyfter hon snabbt upp den och leker och leker och åter leker. Och något som vi hundägare inte är bra på är att leka med våra hundar! Så får ni möjlighet någon gång sätt er i en valplåda och titta..Fundera på beteenden tiken har gentimot valparna och tänk efter...Vad kan jag göra för att tillfredställa och lyckas med min valp/hund på bästa sätt???

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Torsdag 27/8 Ögonöppnardagen!

ögon torsdag

Hej värden säger Tintin!!

Idag slog de upp ögonen! Idag väger Tintin 709 gr och Ellie 631 gr 13 dagar gamla!

De är små knubbiga goa och otroligt pussgoa små godingar...Nu börjar man även se lite viljor idem. Tintin är en liten viljestark kille medans Ellie är lite lugnare..Men men det kan hinnas ändras. Klorna har börjas klippas på de små och är inne på 2a gången. Intressenter hör av sig då och då. Men jag jobbar efter att rätt hund ska hamna i rätt hem och rätt person och det är alldeles för tidigt än att säga vad de små kommer att ha för förutsättningar.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

Onsdag 26/8 Djävulsdagen!

666 1

Man tror inte det är sant när vågen ställer sig på 666 gr på Tintin!

Nu finns det tom bildbevis att det är en liten "Djävulshund"

Ellie väger idag 604 gr.

Idag börjar även små glipor komma i ögonen så om någon dag får de se bedrövelsen som ska ta hand om dem en tid framöver!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Måndag 24/8 Dopdagen!

 

Idag är den stora dagen för valparna "Dopdagen" Jag och  Kristin Celis fodervärd har bestämt tillsammans att det bli en Drama kull..

Eftersom det slutade med snitt då tikvalpen satt ordenligt fast. Jag och Kristin körde 19 mil på 1 timma och 10 min. Celis mådde inte så bra på slutet så det var bråttom...Allt för att rädda livet på henne. Det hände mycket på den resan som gjorde att vi nu har bestämt att det blir en Drama kull! Som bonus fick vi 1 Tik 1 Hane. Både valparna och tiken mår kanon idag! De är starka individer allihopa. Därav klarade sig alla 3!!!

Så till Kärret's Kennel har vi nu 2 nya individer som vi nu döper

I faderns och sonens och den heliga Kärret's namn.

Kärret's Just In Time  "Tintin"  Hane idag 569gr.

Kärret's Against All Odds  "Ellie"  Tik idag 538gr

Cillen och valpar...

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Fredag 21/8 valparna 1 vecka!

Idag är valparna 1 vecka.

Hanen väger nu 450gr och tiken 427gr.

Nu väntar man bara på att de ska öppna ögonen och bli små personligheter.

Ska bli så spännande att se vad de blir av de små godingarna.

 hanvalp

tikvalp

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tisdag 18/8 är valparna 4 dyg!

               De äter och växer idag väger Hane 315gr och tik 310gr.               

  bebbe 4 dagar

 ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

14/8 Föddes Drama kullen!

Föräldrar till kullen är!

SEUCH RLD N RLD F RLD A Kärret's Celis

OCH 

SEUCH Perleviken's Nitro!

Båda är mentalbeskrivna!

nitro och Cillen

 Tik 196gr Hane 186gr!

Båda är pigga och helt korrekta!

Tik valp                                      Hane valp